Egyszerű módszerek a márkaismertség növelésére

Egyszerű módszerek a márkaismertség növelésére

30 September 2021 0 Von admin

Egyszerű módszerek a márkaismertség növelésére

A végtelen jövedelemforrás nélküli vállalkozások számára a márka ismertségének növelése kihívást jelenthet. Ellentétben a leadgenerációval vagy a közvetlen értékesítéssel, a márkaismertség nem olyan egyértelműen számszerűsíthető.

Ettől azt érezheti, hogy vakon dollárt dob ​​egy ismeretlen célpontra – nem szórakoztató.

Ha eredményeket hozó márkatudat -stratégiát szeretne építeni, akkor jó helyen jár! Olvasson tovább, és ismerje meg a ténylegesen működő márkatudatossági stratégiák kialakításának bolondbiztos módszerét.

Lépés: Határozza meg a célpiacot

Amikor egy ténylegesen működő márkatudatossági stratégiát épít, az első lépés annak azonosítása, hogy az emberek milyen populációiban szeretné növelni a márkaismertséget.

Nem számít a termék vagy a vállalat, van egy demográfiai célpontja. Célvásárlói profiljának felépítésekor a cél demográfiai adatok azonosítása kiváló kiindulópont.

Férfiaknak vagy nőknek szól a termék? Általában milyen jövedelemtartományban vannak ügyfelei? Inkább vidékiek, vagy városlakók?

Ha megvan a demográfiai célkitűzés alapja, itt az ideje, hogy árnyaltabbakat kezdjen építeni vevő emberek.

Ezek kitalált karakterek, akik a megcélzott demográfiai csoport bizonyos szegmenseit képviselik.

A vevő személyének olyan kérdésekre kell válaszolnia, mint: ki ez a személy? Mi a szakmájuk? Mik az érdekeik? Hol vásárolnak? Milyen médiát fogyasztanak?

Tegyük fel, hogy közúti kerékpárokat árul. Lehet, hogy vásárlói személye van egy Michelle nevű nőnek. Michelle 27 éves és lelkes motoros. Néhány éve ismerkedett meg a kerékpározással, és azóta is elkapta.

Társasági köre kerékpáros barátok és kerékpáros események körül forog. Michelle hozzáértő online vásárló, és alapos kutatásokat végez, mielőtt bármilyen nagyot vásárolna a kerékpárjával.

A legmegbízhatóbb ajánlási forrásai a kerékpáros felszerelés keresésekor a kerékpáros blogok, például a Kerékpározási tippek és Kerékpáros Heti Magazinés természetesen az Instagram. Folyamatosan átnézi a #ciklusos és #ciklusos eszközöket.

Második lépés: Légy ott, ahol a célpiacod van

Most, hogy tudja, ki a célpiac és hol tartózkodik, a márkaismertség növelésének következő lépése egy olyan stratégia létrehozása, amely lehetővé teszi, hogy ott legyen, ahol a célpiac van. Egyszerűnek hangzik? Ez!

Vegyük Michelle -t. Íme, mit tudunk arról, hol van Michelle:

  • Szabadidejének nagy részét kerékpáros rendezvényeken tölti, legyen szó versenyről vagy kerékpáros adománygyűjtésről, amelyet csapata állított össze
  • Rengeteg kerékpáros médiát fogyaszt, beleértve a videotartalmakat, blogcikkeket és termékértékeléseket
  • Az Instagramon követi minden kerékpáros bálványát, és várja tőlük a felszerelésre vonatkozó ajánlásokat

A márkaismertségi stratégiának minden olyan helyet meg kell céloznia, ahol Michelle lóg. Ha ezen a három fő helyen tölti az idejét, akkor itt szeretne lenni!

A következő kérdés, amelyet a márka ismertségének stratégiája során meg kell oldani: hogyan?

Természetesen mehet a hagyományos útvonalon, és hirdetést helyezhet el ezen a három helyen.

Nyomtasson ki néhány transzparenst, és akassza fel őket a következő kerékpárversenyen. Vásároljon egy féloldalas hirdetést a Cycling Weekly Magazinban. Futtasson hirdetéseket az Instagramon, és célozza meg a kerékpározás iránt érdeklődő felhasználókat. Ezek a stratégiák biztonságosak, és némi érdeklődést váltanak ki.

De a mai korban, amikor elárasztanak minket a hirdetések, bárhová nézünk, hagyományos médiahirdetések csak egy kicsit unalmasak.

A márka ismertségének stratégiája, amely valóban felkelti Michelle figyelmét, interaktív.

Tedd fel magadnak a kérdést: hogyan érhetek el tartós hatást? Ahhoz, hogy ezt megtehesse, kívül kell gondolkodnia.

Például:

  • Ahelyett, hogy zászlót akasztana Michelle következő versenyére, nyomtasson márkás vizespalackok és osztogassa őket minden verseny résztvevőjének. Michelle nem csak emlékeztetni fog rád minden alkalommal, amikor használja, hanem a kerékpáros csapata is látni fogja!
  • Ahelyett, hogy nyomtatott hirdetést helyezne el a Cycling Weekly Magazine -ba, működjön együtt nyomtatási kreatív csapatukkal, és biztosítson minden felszerelést a következő fotózáshoz.
  • Ahelyett, hogy az Instagramon hirdetne, küldjön egy ajándékot a legújabb országúti kerékpáros modelljéből a legjobb kerékpáros befolyásolóknak, és kérje, hogy címkézzék meg a céget, amikor bármilyen fotót közzétesznek vele.

A hatékony márkaismertségi stratégia felépítése nem rakéta tudomány. Csak jó megértése kell az ügyfélnek és egy kis kreatív gondolkodás ahhoz, hogy eljusson oda, ahol szeretne lenni!