Förbered ditt hus för ett barns övernattning

7 Februar 2017 0 Von admin

Förbered ditt hus för ett barns övernattning

Om du har barn finns det ingen väg runt det. Någon gång måste du vara värd för ett barns övernattning. Skrämmer tanken dig?

Här är några idéer som kan hjälpa.

Traditionellt hölls en övernattning i ditt barns eget sovrum, men det kanske inte är den bästa planen. För det första är det förmodligen precis intill ditt rum!

Och det är ganska troligt att hans eller hennes sovrum är alldeles för litet för antalet inbjudna gäster. Så vad sägs om att använda ditt vardagsrum?

Ha en plan

Vad är det? Ännu en fasa? Orolig att dina vackra möbler och vackra tillhörigheter kommer att skadas? Nej, det kommer inte att hända – för vi har en plan.

Precis som du planerar sleepover -inbjudningarna och menyn, planerar du också att rensa ditt vardagsrum och packa värdefulla föremål bort. Och gör inte allt arbete själv. Festvärden borde definitivt hjälpa till!

Allt på väggarna ska vara säkert, men packa bort mindre föremål, på bord och hyllor. Du har förmodligen några tomma lådor i garaget, eller ta ett par av de stora plastbehållarna från lågprisbutiken.

Säker rörliga möbler

Med de små bitarna ute är det dags att ta itu med möblerna. Vissa föremål kan behöva flyttas till ett annat rum eller garaget, medan andra kan skjutas tillbaka mot väggen. Vad du däremot inte vill göra är att skada möblerna eller ditt golv.

Den bästa lösningen är att använda möbelkuddar. För att vara ärlig bör du använda dessa fantastiska små kuddar hela tiden, men det här kan vara den perfekta ursäkten för att passa dem.

Möbelkuddar finns i olika storlekar, så att du kan använda dem för bord- och stolben, sängar, soffor och andra möbler.

Välj kvalitetsmöbler

Så enkelt som det här låter är det viktigt att köpa möbelunderlägg av god kvalitet, tillverkade av material som inte repar. De ska inte bara skydda ditt golv från repor och bucklor, utan också vara tillräckligt tjocka för att minska bullret.

Så, med dynorna på plats, kan du nu säkert flytta möbler ur vägen och verkligen öppna utrymmet redo för övernattning.

Beroende på din typ av golv kan ytterligare skydd krävas. Till exempel vill du inte ha kladdiga drycker och mat på din bästa matta eller dyra persiska matta.

Välj ett tema

Nu är du redo att ge rummet en bra städning och förbereda det för festen. Att välja ett tema är ett bra sätt att få festen igång, och du kan dekorera därefter.

Medan du är upptagen i köket och lagar upp en storm kan den unga festvärden skura huset efter sovsäckar, madrasser, täcken, kuddar och kuddar och ställa upp sovarrangemang.

När det gäller att mata dina gäster, tänk lätt plockmat. Bite-sized smaker och kex, mini-korv, mini-quiche och pizzor, muffins och utan tvekan glass.

Låt festen börja

Slutligen är det en bra idé att organisera några aktiviteter för att få igång natten. Efter det är det upp till dem!

Med din möbelkuddar på plats blir det enkelt att sätta i ordning ditt vardagsrum. Och om du har några kuddar kvar har de många fler användningsområden, till exempel att stoppa skåpdörrar från att slå.